Jak działamy?
Niezależnie czy jest to pojedynczy lokal czy może jest to sieć restauracji, projekt wnętrza powinien odpowiadać wizji właścicieli, stylowi szefa kuchni oraz być dostosowany pod względem lokalizacji.
Projektując wnętrza restauracji dbamy zarówno o estetykę całego lokalu jak i o układ funkcjonalny.
Wszystkie te elementy mają ogromny wpływ na atmosferę jaka panuje w lokalu, zadowolenie gości i generalne postrzeganie marki.
Prownes to wysoki standard i prestiż
Nasz sposób działania sprawia, że nie musisz martwić się o swoją inwestycję – my zajmiemy się wszystkim. Taka polityka gwarantuje naszym klientom komfort i bezpieczeństwo, a także wysoką jakość, racjonalizację kosztów i skrócenie czasu realizacji inwestycji.
Bez względu na to, czy chcesz otworzyć sieć restauracji , czy niewielkie bistro, pomoc architekta wnętrz przyda Ci się na każdym etapie inwestycji. W Prownes specjalizujemy się w urządzaniu lokali gastronomicznych. Wcielamy się w rolę doradców, projektantów i dekoratorów. Przygotowujemy niezbędną dokumentację techniczną i technologiczną inwestycji, dbamy o jej zgodność z obowiązującym prawem oraz normami, a także zajmujemy się pracami wykończeniowo-montażowymi – dzięki temu jesteśmy w stanie przygotować lokal pod klucz. Dla nas to praca i czysta przyjemność, a dla Ciebie oszczędność cennego czasu, jak również możliwość uniknięcia zakupu nieodpowiednich materiałów czy niepraktycznych elementów wyposażenia. Nasze działania zawsze zaczynamy od rozpoznania Twoich potrzeb i oceny lokalu – na tej podstawie zaproponujemy ciekawe rozwiązania, stworzymy wizualizację projektu i dokładny kosztorys, dzięki któremu zyskasz pewność, że aranżacja baru i restauracji nie będzie wymagać żadnych dodatkowych nakładów finansowych.
Projekt lokalu gastronomicznego musi być dopracowany w detalach – pomieszczenie będzie przecież każdego dnia intensywnie eksploatowane przez wiele osób (zarówno pracowników, jak i gości). Dlatego jego przestrzeń musi być optymalnie zaaranżowana, by każda strefa zapewniała maksimum komfortu oraz użyteczności. W aranżacji restauracji niezwykle ważna jest sala dla gości z umiejętnie rozplanowanym układem stolików, a także zaplecze, po którym porusza się obsługa i gdzie znajduje się serce lokalu, czyli kuchnia. Błędy popełnione na etapie ich projektowania spowodują, że funkcjonalność wnętrz zostanie zaburzona, a to w negatywny sposób odbije się na komforcie pracowników, jak również klientów. Nasz doświadczony zespół wie, jak uniknąć tych problemów – doradzimy, jakiej wielkości powinna być kuchnia, jakie proporcje powinien mieć kontuar w barze oraz jak ustawić meble do restauracji, by wykorzystać potencjał każdej, nawet ograniczonej przestrzeni.
Funkcjonalność lokalu gastronomicznego musi być uzupełniona stylową aranżacją. Wystrój restauracji może opowiadać historię, nawiązywać do charakteru proponowanego menu lub być oparty na jednym motywie przewodnim. Na ostateczny wygląd przestrzeni wpływają zarówno zastosowane kolory, jak i materiały, ich faktury oraz wzory, które dzięki dobremu zestawieniu tworzą kompletną całość. Trzeba jednak pamiętać, by estetyka wykończenia szła w parze z jego odpornością na uszkodzenia, trwałością oraz łatwością pielęgnacji. Obowiązkowym elementem wystroju wnętrz restauracji jest również instalacja oświetleniowa, która spełnia nie tylko funkcję praktyczną, ale również dekoracyjną. Lampy czy żyrandole muszą pasować do stylistyki wnętrz, a jednocześnie dostarczać optymalną ilość światła, zapewniającą dobrą widoczność, ale też relaksuje i tworzy w pomieszczeniu klimatyczny nastrój.
Jednym z ostatnich etapów aranżacji lokalu gastronomicznego jest jego wyposażenie. Zaprojektowane przez nas umeblowanie baru czy miejsc dla gości stanowi integralny element wystroju, a jednocześnie spełnia wszelkie warunki funkcjonalności. Meble do restauracji produkujemy we własnym zakładzie, co wyróżnia nas na rynku, daje gwarancję jakości oraz pozwala zrealizować niemal każdą wizję architekta i klienta. Jeśli istnieje taka możliwość, w projekcie restauracji warto uwzględnić również przestrzeń na zewnątrz. Ciekawa aranżacja ogródków piwnych będących przedłużeniem sali restauracyjnej z pewnością przyciągnie gości w sezonie letnim, będąc jednocześnie wizytówką Twojego lokalu – trzeba jednak pamiętać, że podobnie jak wnętrze restauracji, również ta strefa powinna zostać wyposażona w wygodne meble, oświetlenie, a także parasole chroniące przed słońcem lub deszczem.
Prowadzisz sieć lokali, a może tylko niewielką rodzinną restaurację? W każdym wypadku indywidualna aranżacja wnętrza wyróżni Cię na rynku i przyciągnie grono klientów. Zdaj się na nasze umiejętności i doświadczenie, a z pewnością będziesz o krok bliżej sukcesu!